Mine Birkenstock og mig

Mine Birkenstock og mig

Det er sjovt som små ting i vores hverdag kan være med til at sætte perspektiv på livet. For mig er det Birkenstock sandaler. Stimulering af vores sanser sætter gang i fantasien og erindringen.

For nogle er det tonerne fra en bestemt sang, som vi hørte alt for mange gange lige den der sommer, hvor vi mødte den eneste ene -eller én af dem;-).

Eller smagen af en drink, som vi hældte indenbords til det bryllup, hvor vi brillierede med at holde den svageste tale på programmet efterfulgt af et flot styrt ud over dansegulvet iført en alt for kort nederdel med udsyn til de manglende trusser.

Eller duften af de nybagte boller, som vor mor ventede med derhjemme, når man var kold og forfrossen efter timers leg i bidende frost og vinterferie.

Sandaler er blevet et sådant element i mit univers. Og jeg nyder dagligt at se og føle på klæderne i mit skab, som hver især minder mig om et væld af oplevelser, store og små, sjove og pinlige, dejlige og romantiske og enkelte blot lidt slørede!

 

One size fits all occations

Min første ferierejse med min dengang eneste ene (han er for længst skiftet ud, i modsætning til tunikaen), for eksempel, gik til Kalymnos, en skøn lille ø i det græske ø-rige.

Jeg tilbragte et par uger stort set kun iført min elskede tunika fra førnævnte mærke, som viste sig at være perfekt til alt lige fra romantiske nattevandringer under stjernerne, strandturen med bikini som eneste anden beklædning og lange aftner med dybe blikke over bordet og den græske salat og Retzina.

Jeg elskede hvert sekund iført tunikaen og bliver overvældet af alle de gode minder hver gang, jeg får øje på den, der hvor den hænger i mit klædeskab.

At kæresten blev trist med tiden, det er så en anden sag. Min modesmag er tilsyneladende mere konstant end min smag indenfor mandligt selskab.

 

Man må holde sig varm trods sandaler

Hvilket min yndlings sandaler fra Birkenstock sandaler er endnu et glimrende eksempel på. Den har været min faste lune følgesvend gennem ikke mindre end tre forhold og minder mig om alle de gode oplevelser jeg nåede at presse ud af mine mænd, inden de måtte ud i kulden igen.

Der er glimt fra festen, hvor jeg skulle have fejret min kæreste, men endte med at forelske mig i hans bartender ved anledningen. Sådan kan det gå, når man ikke passer på, ikke?

Selv samme bartender holdt mig sammen med min cardigan lun i mange måneder, lige indtil sommeren meldte sig og jeg en anden kølig sommer aften i ført de samme par Birkenstock sandaler faldt over den næste eneste ene og blev mere akademisk orienteret. Du kan få dem her.

Han var professor ved det institut, der senere skulle give mig rig mulighed for at finde nye anledninger til garderobe ekspansion og indsamling af nye minder fra alle de fester jeg nød i min studietid. Igen, mændene er skiftet ud, men sandalerne har jeg stadig.

 

Birkenstock sandaler; igen og igen

Min garderobe tæller nu ikke mindre end tre sandaler, fire sneakers og 8 par støvler samt et helt uvidst antal bluser og hver eneste model er elsket og kommer til at følge mig igennem tykt og tyndt -det er den eneste ting, som jeg er sikker på her i livet!

Alle andre forhold synes at være en omskiftelig og overraskende række af begivenheder, som til stadighed griber mig bukserne nede, som man så poetisk siger…

Hvorom alting er; jeg elsker livet og alle de gode oplevelser -alle sammen! Og skammer mig ikke over at være en kende overfladisk og lade mig svælge i mine sandaler og klæder, som alle bringer mine gode minder frem.

Måske er det i virkeligheden Birkenstock sandaler, der ejer mit hjerte?