Sundhed og sund kost giver bedre helbred

Sundhed og sund kost giver bedre helbred

Du har sikkert hørt utrolig mange gange, at du bliver, hvad du spiser. Irriterende ikke? Det kan være virkelig trættende at høre på i længden, men sandheden er nu engang at sundhed og kost hænger sammen.

Hvis du over en længere periode har levet at fastfood, chips og cola, så kan du opleve at dit energiniveau sænker sig betydeligt. Kost kan nemlig inddeles i to kategorier, nemlig kost der giver dig energi og kost der dræner dig for energi.

I dette indlæg, vil jeg fortælle om de to kosttyper, så du kan få hjælp til et sundere liv.

 

Kost der giver dig energi

For at fungere i hverdagen, har du brug for kost, der giver dig energi. Med de tilsætningsstoffer, der findes i meget mad, er det nødvendigt at indtage nogle fødevarer, der modarbejder disse giftstoffer.

Fødevarer, der kan styrke dit helbred og beskytte dig mod giftstoffer er fx koldpresset olivenolie, der er rig på antioxidanter, hvilket din krop har brug for, for at kunne bekæmpe de skader, der opstår af de frie radikaler.

Hvidløg bekæmper diverse sygdomme som fx influenza og forkølelse. Herudover kan det bekæmpe parasitter faktisk forbedre dit humør og give dig mere energi.

Og den sidste ting, der skal nævnes som har meget stort indhold af antioxidanter er sort og grøn te, der faktisk har ligeså mange antioxidanter som jordbær og spinat.

 

Kost der dræner dig for energi

Hvis du indtager mange giftstoffer gennem fødevarer, skal du faktisk bruge 80% af al din energi på at bekæmpe disse giftstoffer. Der er derfor nogle få ting, du bør undgå for enhver pris. Den største energidræner er hvidt sukker.

Dette kan være rigtig svært at fjerne, men et godt sted at begynde er ved at mindske slikforbruget. Den anden store synder, du bør undgå er kaffe. Kaffe indeholder koffein, der skader dine celler og samtidig forbrænder kaffe mange af dine vigtige B-vitaminer.

Andre koffeinholdige drikke har samme problem, så dem bør du også undgå.

Hvis du bruger disse få huskeråd, er du godt på vej mod en sundere krop.